Cursus 2023: Laatste cursusdag

Zaterdag 2 december heeft de derde en laatste cursusdag plaatsgevonden. De cursisten gingen aan de slag met de laatste stukken theorie en hadden tijd om zich voor te bereiden op het examen.

Laatste theorie

De laatste cursusdag; alle theorie is inmiddels doorlopen en de cursisten zijn bijna klaar. Op deze laatste dag is er nog aandacht voor de laatste stukjes theorie. We hebben gekeken naar het geven van feedback en het omgaan met signalen die kunnen duiden op problemen.

Signaalgedrag is belangrijk om alert op te zijn wanneer je werkt met kwetsbare doelgroepen. De naam zegt het al “kwetsbare doelgroepen”. Mensen met een beperking hebben vaker dan anderen te maken met bijkomende klachten. Dit kunnen allerlei klachten/problemen zijn, van middelen gebruik, tot schulden, tot gezondheidsproblemen. Als sportcoach zie je een deelnemer in andere situaties, tijdens het bewegen praat je met elkaar over andere onderwerpen en kun je zaken goed observeren. Hoe ga je er dan als sportcoach mee om als je iets signaleert? Dat hebben we behandeld tijdens deze laatste cursusdag.

Voorbereiden op examen

Het examen van de cursus vindt plaats bij Dorssport in Heiloo. Op donderdagavond is daar wekelijks een groep sporters van Hattrick Zorg in de sportschool te vinden. De cursisten hebben elk één casus van een cliënt waar ze een individuele training voor mogen voorbereiden. Op donderdag 14 december gaan ze die training geven. Tijdens deze laatste cursusdag kregen de cursisten tijd om een dit examen voor te bereiden en te oefenen.