De cursisten geslaagd voor praktijkexamen

Op 14 december hebben alle cursisten het praktijkexamen afgelegd in sportcentrum de Dors in Heiloo. De cursisten werden beoordeeld op het toepassen van de Sport Care Plus methode. Alle cursisten gingen aan de slag met een sporter van Hattrick Zorg volgens hun zelfbedachte trainingsschema.

De opdracht

De opdracht was om een sporttraining te geven aan een sporter van Hattrick Zorg. Bij de start werden alle coaches en sporters gekoppeld aan elkaar. Alle sporters vonden het leuk om mee te doen aan het examen. Sommigen sporters moesten hard aan de bak van hun coaches. Het was leuk om te zien dat iedere coach zijn eigen trainingsstijl heeft.

De cursisten zijn beoordeeld aan de hand van een competentielijst. De competentielijst is de rode draad van de cursus. Tijdens de cursus is hier veel aandacht aan besteed zodat je weet waar je goed in bent en waar je nog aan moet werken. Voorbeelden van competenties zijn bijvoorbeeld het opzetten en veilig houden van een training. Ook kijken we naar je professionele houding en je houding naar de sporter. Alle competenties moeten worden afgesloten met een voldoende. Na het examen hebben we de ervaringen met iedereen besproken.

Leermoment voor iedereen

Het examenmoment is voor iedereen een leermoment. Cursisten checken of ze klaar zijn voor het echte werk. En dat zijn ze want ze zijn allemaal geslaagd! Alle cursisten hebben serieuze plannen om de sportzorg verder uit te breiden en dat is hard nodig! Met een diploma van Sport Care Plus op zak heb je hier ook een basis voor gelegd!

Wij zijn natuurlijk heel benieuwd op welke vlakken wij ons nog kunnen verbeteren. Tijdens de diploma uitreiking zijn horen wij van de nieuwe sportzorgcoaches waar wij kunnen verbeteren. De sportzorg is namelijk altijd lekker in beweging!

Volgende cursus

Heb je interesse in de volgende cursus en wil je hier graag meer informatie over? Stuur dan een mailtje naar info@sportcareplus.nl.