Ontzettend trots: de cursus start in april

Sinds het begin van Sport Care Plus willen wij twee keer per jaar de cursus geven. Dit jaar gaat dat gebeuren! De afgelopen maanden zijn er veel aanmeldingen binnengekomen. Zoveel dat we ook in het voorjaar een cursus gaan geven.

De aanmeldingen

Deze winter hebben we twee grote aanmeldingen binnen gekregen. Zorgorganisatie Odion gaat een pilot starten met 8 cursisten. En vanuit Crossfit Castricum gaan 6 trainers de cursus doen. Deze twee groepen voegen we samen! In de Sport Care Plus cursus combineren we graag sportprofessionals en zorgprofessionals. Hierdoor is er overdracht van kennis tussen de beroepsgroepen. Dit zorgt voor interessante en leerzame sessies.

Zorgorganisatie Odion

Tijdens een sportevenement van Spurd, ontmoetten wij Debby Bierman. Debby werkt bij Odion als zorgmedewerker én als sportcoach. Zij merkte in haar werk hoe ontzettend goed het sporten is voor de cliënten. Het sporten is een moment waar ze echt naar uitkijken. Ze worden er blij van, het activeert ze en ze worden gezonder. Maar.. Debby kan alle aanvragen niet in haar eentje aan! Daarom werd zij meteen enthousiast toen ze over onze cursus hoorde.

Debby heeft zich ingezet om de cursus aan te bieden aan andere werknemers bij Odion. Ze is om tafel gegaan met de afdeling Leren en Ontwikkelen. In goed overleg kwam eruit dat ze een pilot gaan starten met 8 cursisten! Momenteel worden de puntjes op de i gezet. Het is nu zoeken naar de juiste collega’s die de cursus gaan doen. En die de drive hebben om het in de praktijk te brengen.

Trainers van Crossfit Castricum

Vorig jaar kwamen wij in contact met Paul Bruggeling van Crossfit Castricum. Nadat hij twee keer had meegekeken bij onze sporttrainingen, was hij verkocht. Afgelopen najaar deed hij ook mee aan de cursus. Hij is ontzettend enthousiast om zijn sportaanbod nog inclusiever te maken. De overtuiging van Paul is dat Crossfit goed en leuk is voor iedereen, ongeacht wie je bent of wat je kunt. Dat geldt dus ook voor onze doelgroepen.

In december organiseerde Paul een roeimarathon. Dit was een sponsorevenement om meer van zijn trainers onze cursus te laten doen. Met dit evenement is ruim 5000 euro opgehaald! Met dat geld gaan dit voorjaar 6 trainers van Crossfit Castricum de cursus doen.