Cursus 2023: tweede cursusdag

Op 4 november heeft de tweede cursusdag plaatsgevonden. Tijdens deze dag gingen we aan de slag met het stellen van doelen, een belangrijk onderdeel van onze sportmethode! Ook hebben de cursisten weer actief kunnen oefen met het geven van een training.

De uitvoeringsfase

Online hebben de cursisten gelezen over de eerste delen van de uitvoeringsfase: het stellen van doelen en daarbij een passend trainingsschema maken. Tijdens de cursusdag gingen we hier dieper op in. Hoe stel je nu een doel? En dat passende trainingsschema, waar hou je dan rekening mee? Maar belangrijker nog, hoe breng je dat dan in de praktijk, en hoe hou je een deelnemer gemotiveerd? Allemaal vragen die aan bod zijn gekomen. 

De eigen casus

De cursisten hebben aan de hand van hun eigen casus doelen gesteld en trainingen ontworpen. Alle cursisten hebben heel uiteenlopende casussen. Zo gaat iemand aan de slag met een jongen met autisme die graag wil kickboksen, terwijl een ander gaat sporten met een dame met licht verstandelijk beperking en obesitas. Die verschillende casussen roepen heel verschillende vragen op, die voor alle cursisten leerzaam zijn. 

De trainingen werden in het middagdeel met rollenspellen geoefend. Bij Sport Care Plus is niet alleen de sportkennis belangrijk, we oefenen ook met sociale stukken. Dit maakt de rollenspellen uitdagend op sport- en op begeleidingsvlak. 

https://onlineapotheekbelgie.com/viagra-origineel-be/