Sportcoach worden

Als sportcoach bij Sport Care Plus kun je sportbegeleiding geven aan mensen met een specifieke uitdaging. Of je nu wilt sporten met een familielid met een specifieke uitdaging, vanuit een zorgorganisatie met cliënten wilt sporten, of als personal trainer aangepast sporten mogelijk wilt maken, het kan allemaal!

Maak impact en ga aan de slag als sportcoach

Door als Sport Care Plus coach aan de gang te gaan help je mensen met een specifieke uitdaging bij sport en bewegen. Uit onderzoek blijkt dat sporten bij deze doelgroep achterblijft ten opzichte van de rest van de samenleving, terwijl de positieve effecten van bewegen groot zijn!

De Sport Care Plus methode geeft je de handvatten en middelen om sporters met een specifieke uitdaging te begeleiden. Na afronding van de basiscursus wordt je in de praktijk ondersteunt zodat je aan de slag kunt met sporters met een specifieke uitdaging.

Als SCP-coach kan je op uurbasis werken, net zoveel als je zelf wilt én tegenover een mooie vergoeding.

Hoe werkt dit dan?

*Meetinstrument

Als coach wil je het beste uit je sporters halen. Je wilt dat zij de doelen behalen die zij voor zichzelf stellen. Maar hoe stel je die doelen op een goede manier en hoe houd je de voortgang goed bij? 

Je leert in onze cursus alles wat je nodig hebt om een sporter goed te begeleiden in een sportprogramma. Ook hebben wij een tool ontwikkelt om de voortgang bij te houden. Met dit meetinstrument zien jij en de sporter wat de effecten zijn van het sport- en beweegprogramma.

In dit meetinstrument worden alle positieve effecten van het sporten bijgehouden!

*Het meetinstrument bestaat nog niet als app, deze wordt momenteel ontwikkeld. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Community

Bij coaching komen veel aspecten kijken. Je hebt kennis nodig over het lichaam, sporten en gezondheid, maar je hebt ook over hoe je iemand begeleidt en motiveert. Soms heeft een sporter een vraag of een probleem waar jij niet bij kunt helpen.

Bij Sport Care heb je een community die jou hierbij ondersteunt. Dit zijn andere Sport Care coaches, experts uit een groot netwerk en de trainers.

Hierdoor hoef je het niet alleen te doen!