Sportcoach worden

Sport Care Plus geeft je de kennis en biedt je de tools

Als sportcoach bij Sport Care Plus kun je sportbegeleiding geven aan mensen met een specifieke uitdaging. Of je nu wilt sporten met een familielid met een specifieke uitdaging, vanuit een zorgorganisatie met cliënten wilt sporten, of als personal trainer aangepast sporten mogelijk wilt maken, het kan allemaal!

Maak impact en ga aan de slag als sportcoach

Door als Sport Care Plus coach aan de gang te gaan help je mensen met een specifieke uitdaging bij sport en bewegen. Uit onderzoek blijkt dat sporten bij deze doelgroep achterblijft ten opzichte van de rest van de samenleving, terwijl de positieve effecten van bewegen groot zijn!

De Sport Care Plus methode geeft je de handvatten en middelen om sporters met een specifieke uitdaging te begeleiden. Na afronding van de basiscursus wordt je in de praktijk ondersteunt zodat je aan de slag kunt met sporters met een specifieke uitdaging.

Als SCP-coach kan je op uurbasis werken, net zoveel als je zelf wilt én tegenover een mooie vergoeding.

Hoe werkt dit dan?

Om als Sport Care Plus coach aan de gang te gaan volg je onze basiscursus. Hierin krijg je handvatten om met de doelgroepen te gaan sporten en bewegen. 

Na afronding van deze cursus ga je aan de slag als sportcoach. In het begin is dit met ondersteuning van een ervaren SCP-coach. Je kunt gaan sporten met iemand uit je eigen netwerk of met sporters die zich aanmelden bij Sport Care Plus (indien beschikbaar).

Vervolgens ga je zelf aan de slag en kan je individuele en groepsbegeleiding geven. De organisatie van Sport Care Plus helpt je onder andere bij het opstellen van de zorgovereenkomsten, zoeken naar sportaccomodaties en kennisuitwisseling met andere SCP-coaches. 

Om je licentie als SCP-coach te behouden dien je actief te zijn als coach en minstens 50 uur per jaar te besteden aan SCP-activiteiten. Dit kunnen sportevenementen zijn of individuele sportbegeleiding. Daarnaast zal je eens in de twee jaar een verdiepende cursus of een opfriscursus volgen bij Sport Care Plus, klik op deze link voor meer informatie.

Vergoeding

Als opgeleid Sport Care Plus coach kan je op verschillende manieren aan de gang: als zelfstandig ondernemer, of via een flexibel arbeidscontract waarbij je in dienst bent bij Sport Care Plus. De vergoedingen varieren van € 15,00 – € 45,00 per uur afhankelijk van jouw ervaring, budget van sporters en vorm (individueel op groepstraining).

In alle gevallen is Sport Care Plus de intermediair tussen jou en de sporter aangezien Sport Care Plus ook een zorginstelling is met een AGB-code. Hiermee is het voor de sporter mogelijk om de de sportbegeleiding te financieren vanuit het Persoonsgebonden Budget. Lees meer over het pgb op deze website van de rijksoverheid.

Je krijgt na de basiscursus een jaar lang toegang tot de online omgeving, hierbij hoort ook toegang tot het gebruik van het meetinstrument, jouw eigen profiel op onze website, en mogelijkheid om evenementen te plaatsen op de website waar sporters zich voor in kunnen schrijven. Na dit eerste jaar kun je in abonnementsvorm gebruik blijven maken van het platform. In dit abonnement zitten allerlei tools die jou in je werk als coach ondersteunen. Klik op deze link voor de prijzen. 

*Meetinstrument

Als coach wil je het beste uit je sporters halen. Je wilt dat zij de doelen behalen die zij voor zichzelf stellen. Maar hoe stel je die doelen op een goede manier en hoe houd je de voortgang goed bij? 

Je leert in onze cursus alles wat je nodig hebt om een sporter goed te begeleiden in een sportprogramma. Ook hebben wij een tool ontwikkelt om de voortgang bij te houden. Met dit meetinstrument zien jij en de sporter wat de effecten zijn van het sport- en beweegprogramma.

In dit meetinstrument worden alle positieve effecten van het sporten bijgehouden!

*Het meetinstrument bestaat nog niet als app, deze wordt momenteel ontwikkeld. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Community

Bij coaching komen veel aspecten kijken. Je hebt kennis nodig over het lichaam, sporten en gezondheid, maar je hebt ook kennis nodig over hoe je iemand begeleidt en motiveert. Soms heeft een sporter een vraag of een probleem waar jij de sporter in je eentje niet bij kan helpen…

Bij Sport Care Plus heb je een community dat jou hierbij ondersteunt. Dit zijn andere Sport Care Plus coaches, experts uit een groot netwerk en de trainers.

Hierdoor hoef je het niet alleen te doen!

Je kunt jouw vragen kwijt bij Sport Care Plus en wij zorgen ervoor dat die vraag door de juiste persoon wordt opgepakt.