Sportzorgcoach Patrick is back in business

Na een pauze van de sportzorg is onze initiatiefnemer Patrick Rupsam weer back in business. Patrick had na ruim 20 jaar sportzorgbegeleiding behoefte aan een pauze, hij wilde zelf weer sporten en aan zijn eigen doelen werken. Maar sinds deze week is hij weer terug en komt hij ons team versterken bij de ondersteuning van de coaches in hun werk.

Een jaar eruit

Ruim 20 jaar was sportzorgcoach Patrick al actief in dit mooie werkveld. Het begon allemaal bij Esdégé-Reigersdaal, waar hij als woonbegeleider begon met sporten en bewegen met de cliënten. Toen is hij als zzp’er met Stichting Sportlijf begonnen, dit veranderde later in Hattrick Zorg en het bleef maar groeien. Steeds meer was Patrick bezig met het runnen van een organisatie, en steeds minder met het werken met mensen. Vorig jaar droeg hij het Hattrick Zorg stokje over aan Kevin.

Patrick had vorig jaar nog geen idee wat hij zelf wilde gaan doen. En dat vond hij heerlijk! Het afgelopen jaar is hij zelf weer veel aan het sporten geweest. Hij heeft flink wat kilometers hardgelopen in Egmond en op Terschelling.

Na een half jaar heeft hij een tijdje op een woongroep voor ouderen gewerkt. En later heeft hij cursussen gedaan voor burn-out coach en running therapie. Twee takken van begeleiding waar hij ontzettend veel plezier in heeft. Met name omdat hij hiermee weer terug is bij zijn basis van persoonlijke een op een begeleiding. Ook zijn de burn-out trajecten vastomlijnd, ze hebben een duidelijke kop en een staart. Hierdoor werkt hij met elke coachee naar duidelijke doelen toe, in een afgebakend traject.

sportzorgcoach Patrick en zijn schoonzus tijdens de strandwandeltocht van Hattrick Zorg

Sportzorgcoach Patrick is terug

Patrick is sinds deze maand weer betrokken bij Sport Care Plus. Hij gaat ons ondersteunen bij de praktijkbegeleiding van nieuwe sportzorgcoaches. Tijdens elke cursus worden nieuwe professionals opgeleid, die hun theoretische kennis in de praktijk moeten gaan toepassen. Patrick is de aangewezen persoon om ze hierbij te helpen. Hij heeft bakken met ervaring onder de mouw en kan mensen als geen ander motiveren en enthousiasmeren voor dit mooie werk.

Samen met Tineke gaat Patrick zich focussen op de pilot die we gestart zijn bij de zorgorganisatie Odion. Vanuit Odion zijn 5 medewerkers opgeleid met onze cursus. Die medewerkers gaan nu, onder begeleiding van projectleider Debby, binnen hun organisatie de sportzorg vast onderdeel maken van het zorgaanbod. In de komende twee jaar gaan Patrick, Tineke en Debby de medewerkers van Odion hierbij ondersteunen.