De Sport Care Plus methode

Met sportzorgbegeleiding werken aan persoonlijke ontwikkeling

Hier geeft de Sport Care Plus methode handvatten voor! De sporter en de Sport Care Plus begeleider gaan gericht aan de slag met persoonlijke ontwikkeling binnen een sportproject. En de voortgang wordt bijgehouden met ons eigen meetinstrument.

De voordelen van Sport Care Plus

01

Gebaseerd op 20 jaar praktijkervaring

Sport Care Plus is een sportinterventie die is gebaseerd op 20 jaar praktijkervaring in de sportzorg. In deze methode wordt sporten toegepast als middel tot het doel.

02

Werken aan je persoonlijke ontwikkeling

Van sporten wordt je fysiek en mentaal gezonder. Daarnaast kun je tijdens het sporten leren samenwerken, vrienden maken werken aan je zelfvertrouwen en nog veel meer.

03

Toepasbaar in elk soort sport

De Sport Care Plus methode is toepasbaar in elk soort sport. In elke sport kun je werken aan persoonlijke ontwikkeling.

Kenmerken van de methode

De fases

van een sportproject

De wervingsfase is de fase waarin de SCP-coach nog op zoek is naar deelnemers. Via ons platform kunnen deelnemers en coaches elkaar vinden.

In de oriëntatiefase leren de deelnemer en de SCP-coach elkaar kennen. Na een kennismakingsgesprek gaan jullie een aantal keer samen laagdrempelig trainen. 

In de uitvoeringsfase stellen de deelnemer en de SCP-coach een sportdoel op om naartoe te werken. Tijdens de uitvoering is er veel aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling van de sporter. 

De afrondingsfase begint een aantal weken vóórdat een sportproject is afgerond. In deze fase ligt de focus op het behalen van het doel. Ook ga je kijken wat er is geleerd en hoe dat kan worden voortgezet na het sportproject.