Aangepast sporten

Wil jij je beter voelen door te sporten en bewegen, maar heb je hier wat hulp bij nodig? Sport Care Plus helpt jou met onze sportzorgbegeleiding.

Aangepast sporten en bewegen!

Door aangepast sporten bij Sport Care Plus verbeter je niet alleen je fysieke gezondheid, maar werk je ook aan je mentale welzijn, zelfvertrouwen en sociale connecties.

Sporten met een specifieke uitdaging is niet altijd makkelijk. Bij Sport Care Plus begrijpen we de unieke uitdagingen waar je voor staat.

Onze sportzorgbegeleiders weten hoe ze met deze uitdagingen om moeten gaan en luisteren naar jouw ideeën en wensen. Bij Sport Care Plus kun je echt aangepast sporten. Hierbij gaan we uit van jouw mogelijkheden!

Specifieke uitdaging?

Sport en bewegen is voor iedereen een uitdaging. Op elk niveau kun je de lat hoog leggen voor jezelf. Maar voor mensen uit specifieke doelgroepen is de uitdaging vaak net wat anders.

Het is niet altijd makkelijk om te sporten met een verstandelijke beperking, neurodiversiteit, hersenletsel of andere beperking. Wij noemen dat sporten met een specifieke uitdaging. Voorbeelden zijn:

  • Er zijn teveel prikkels op de sportlocatie
  • Het onthouden van de oefeningen gaat lastig
  • Je heb problemen met je motoriek
  • Nieuwe situaties en plekken vind je spannend
  • Of heb je een andere specifieke uitdaging?

Met de juiste ondersteuning kun je elke uitdaging overwinnen!

Sport en bewegen op elk niveau

Dex vindt alles leuk! De uitdaging is om een sport te vinden die zijn aandacht vasthoudt. Samen met coach Alex gaat hij op pad om een leuke sport te vinden.
Sjoerd ging trainen om 200 meter te kunnen borstcrawlen. Samen met coach Maartje ging hij aan de slag om dit doel te behalen!
Sjoerd
Jaarlijks gaat Taco op vakantie met de dagbesteding. Maar door zijn conditie houdt hij de activiteiten slecht vol. Met Inge ging hij wandelen om zijn conditie te verbeteren.

Wil jij ook aangepast sporten en bewegen als dagbesteding?

Sport Care Plus kun je doen..

Sporten als dagbesteding

Hier lees je meer over sport- en beweegbegeleiding als dagbesteding en welke doelgroepen we begeleiden.

aangepast sporten

Hoe meld je je aan?

Heb jij hulp nodig bij sport en bewegen en wil je graag sportzorgbegeleiding? Hier lees je hoe jij je aan kunt melden.

aangepast sporten

De sportzorgbegeleiders

Ben je nieuwsgierig geworden naar onze sportzorgbegeleiders? Hier vind je hun profielen.