Sport Care Plus publicatie bij EFAA

Maandelijks schrijft onze bestuurder Tineke mooie artikelen die gepubliceerd worden op de website van EFAA. Deze maand ging dat artikel over de Paralympische spelen en de impact van dit evenement. We geven in dit artikel een samenvatting en je vindt de link naar het artikel op de website van EFAA.

Sport Care Plus publicatie bij EFAA

Net als de Olympische spelen vinden de Paralympische spelen eens per vier jaar plaats. Het is een prachtig evenement waarbij mensen met verschillende beperkingen uit kunnen blinken in hun sport. In de publicatie bij EFAA bespreekt Tineke uitgebreid welke innovaties bijdragen aan die mogelijkheid om deel te nemen. Denk hierbij aan zaken zoals protheses, rolstoelen, maar ook virtual reality en e-sporten.

Sport en bewegen zijn een prachtig middel om inclusie en zichtbaarheid te bevorderen voor de doelgroepen. Sport is een middel waarmee mensen kunnen werken aan hun persoonlijke ontwikkeling. Een plek waar men doelen kan stellen. Doelen kan behalen. En kan laten zien waar ze toe in staat zijn. Dit geldt voor iedereeen, dus ook voor mensen met een beperking, ongeacht de aard van die beperking.

Om meer mensen met een beperking deze mogelijheid te geven is goede sportzorgcoaching noodzakelijk. Sport en zorg zullen een stap naar elkaar toe moeten zetten om iedereen de kans te geven deel te nemen. Zodat iedereen de positieve kracht van sport kan ervaren!

Publicatie bij EFAA

Wil je meer lezen? De volledige publicatie bij EFAA vind je hier: