ANBI status is ons toegekend

Het afgelopen jaar zijn we bezig geweest met het herstructureren van de organisatie. We wilden ons beter positioneren en een heldere visie hebben op ons aanbod. Dat vroeg om veel brainstormsessies en het herschrijven van bijna alle teksten. Maar dit heeft wel mooie deuren geopend, zoals de ANBI status die ons is toegekend. Vanaf heden is Sport Care Plus een Algemeen Nut Beogende Instelling!

ANBI status

Met de ANBI status toon je aan dat je een Algemeen Nut Beogende Instelling bent. Dit zijn organisaties die zich inzetten voor het algemeen belang. Met een ANBI status kun je als organisatie bepaalde belastingvoordelen krijgen. Zo kunnen er bijvoorbeeld schenkingen gedaan worden aan de organisatie. Ook is het zo dat veel fondsen en subsidies alleen verstrekt worden aan aanvragers met een ANBI status. Met deze status tonen we aan dat we ons echt inzetten voor de doelgroepen.

Om een ANBI status te krijgen mag je geen commerciële doelen nastreven. Je mag als organisatie natuurlijk wel geld verdienen. Maar dat moet je weer investeren in het nastreven van het doel van de organisatie.

Het doel van Sport Care Plus is om mensen met een specifieke uitdaging of beperking, door middel van een innovatieve sportzorgmethodiek, begeleiden bij herstel en gezonde ontwikkeling en het bereiken van een gezonder en gelukkiger leven.

Sporten is bij ons het middel tot het doel. We zetten onze specifieke sportzorgmethodiek in om met mensen te werken aan hun persoonlijke ontwikkeling.

ANBI status

De aanloop naar de ANBI status

Het verkrijgen van de ANBI status was niet zo 1, 2, 3 geregeld. Dit was dan ook de tweede keer dat we de aanvraag deden. Vorig jaar hadden we hem ook aangevraagd. Maar toen voldeden wij niet aan de eisen. Om die reden hebben we Transmissie ingeschakeld. Dit is een organisatie die zorgorganisaties adviseert en begeleidt bij het bereiken van hun maatschappelijke missie.

Transmissie heeft met ons gekeken naar ons aanbod en onze doelen. Op basis daarvan hebben zij ons voorzien van tips en adviezen. Ook hebben ze ons actief geholpen bij het schrijven van ons beleidsplan en hebben kritisch gekeken naar de inhoud van onze website. Met hun kennis en kunde hebben wij onze positionering scherp gekregen, waardoor nu deze deur voor ons is opengegaan!