Erik is trots: “Ik kan al 20 seconden balanceren!”

Erik is een tijdje aan het sporten bij Sport Care Plus. En nu is zijn eerste doel behaald! Dat is knap, want Erik is in de tussentijd ook verhuisd.

Na de eerste periode, de kennismakingsperiode, hebben Erik en Tineke een doel gezocht om aan te werken. Erik en Tineke zijn eerst meerdere sporten gaan uitproberen: balsporten, wandelen, indoor fietsen, (kick)boksen. Al deze sporten waren voor Erik goed om uit te voeren. Erik en Tineke werken ook aan de buikspieren en aan de balans. En in het stukje balans lag voor Erik de uitdaging. We zijn het erover eens dat we daar beter in willen worden. Het doel is om 10 seconden op elk been te kunnen blijven staan.

Oefenen

Iedere week oefenen Tineke en Erik de balans. Tegen de zak aantrappen tijdens kickboksen waarbij Erik zijn knieën hoog optilt. Ook oefenen we meerdere keren om op één been te gaan staan. Met het linker- en met het rechterbeen. Eerst vlakbij bij de muur, daarna vanuit een staande positie voorzichtig het evenwicht vinden! En dat ging steeds beter. Erik merkte ook dat het hem steeds langer lukte om op één been te gaan staan. Dat werkt echt motiverend!

Verbetering

Erik en Tineke houden zijn vooruitgang steeds bij. Tineke schrijft de resultaten op in de agenda van Erik. De week erop kunnen we terugzien wat de laatste score was. Hier borduren we op voort. Elke week zien we dus een klein beetje verbetering. Het kwam ook wel eens voor dat er geen verbetering zit in de oefening. We pakken het de week erop gewoon weer op.

Verhuizing

Erik is in de tussentijd ook nog eens verhuisd naar een andere woonplaats. Erik kon daarom een week niet gaan sporten. Na zijn verhuizing hebben we de draad weer opgepakt. En na 4 weken heeft Erik zijn doel bereikt.

Erik en Tineke hebben samen het behalen van zijn doel gevierd. Het mooie van het behalen van doelen is dat je meteen zin krijgt om een volgend doel te stellen. Dat hebben we gedaan. Op naar het volgende doel!

Wil jij ook sporten?

Als je kriebels krijgt om ook te gaan bewegen met Sport Care Plus, neem dan contact op met ons. Of stuur een mailtje naar info@sportcareplus.nl.