In totaal 1008 kilometer geroeid!

Wat een mooie dag was het op 23 december bij Crossfit Castricum! Deze zaterdag heeft een grote groep sportievelingen in totaal 1008 kilometer geroeid. 12 teams roeiden 42 kilometer en 12 mensen legden deze marathon afstand solo af! Dit alles voor g-sportaanbod bij Crossfit Castricum.

Het goede doel

Het begon met het idee om een marathonafstand te roeien. Paul, eigenaar van CFC, wilde dit zelf graag een keer doen. Steeds meer mensen wilden meedoen. Dus ontstond het idee om er een evenement van te maken. Toen dat balletje ging rollen bedacht Paul om er een sponsorevenement van te maken. Zo geschiedde!

Het geld dat is opgehaald wordt besteed aan het opleiden van g-sportcoaches voor CFC. Crossfit is een fantastische sport, waar iedereen aan mee kan doen op zijn eigen niveau. Maar sommige sporters hebben extra aandacht nodig. Dit betekent: kleinere groepen en meer trainers mét kennis over de doelgroepen. Daarom wil Paul met het bedrag een aantal van zijn trainers de cursus van Sport Care Plus laten doen!

Het evenement

Dat CFC een box is waar iedereen welkom is; dat was duidelijk! Wat een gezellige en sportieve sfeer hing er zaterdag in de lucht. Jong en oud deed mee. Vrienden, familie en kennissen waren welkom om de sporters aan te moedigen. We zijn echt onder de indruk van alle prestaties die we hebben gezien. Zoveel mensen die echt enorme afstanden hebben afgelegd.

Het roeien begon om 11.30. Om16.30 moest iedereen uitgeroeid zijn. Het eerste team finishte al na 3 uur en 3 minuten! De teams en solo roeiers kwamen één voor één over de finishlijn. Iedereen finishte onder luid gejuich van alle aanwezigen. Na de finish vielen sommige soloroeiers letterlijk van hun machine af.

SCP deed mee met een eigen team. Tim, Ron en Linda gingen de uitdaging aan. Lange tijd roeiden we op de 20ste plek. Af en toe bijna 19e, maar de soloroeier Eva bleef ons voor. Zij finishte 500 meter voorsprong. Onze eindtijd? 3 uur en 27 minuten, niet verkeerd! Dennis roeide ons de laatste kilometer over de eindstreep. Naast ons zat het team “Oei ik Roei” dat in de top 3 eindigde. Dit team had ook het meeste sponsorgeld ingezameld!

De opbrengst

Dit evenement, dat klein begon, is groots geëindigd. Niemand had van tevoren verwacht dat er zo’n mooi bedrag opgehaald zou worden. In totaal is er 5560,- euro opgehaald!

We zijn ontzettend dankbaar en blij met alle inzet van de roeiers en de gulle bijdrage van zoveel bedrijven en particulieren. Het evenement was een groots succes. Zonder jullie was niet mogelijk geweest.

Met het ingezamelde bedrag gaat blijvend sportaanbod gecreëerd worden bij CFC. Op die manier kunnen mensen uit de doelgroepen met plezier en uitdaging werken aan hun gezondheid!