Mobiele sportdag in Amsterdam

Het is bijna zover, aankomende zondag 9 juni is de mobiele sportdag in Amsterdam! Bij twee zorgorganisaties organiseren we een actieve middag. De cliënten van Amsta en Philadelphia mogen deelnemen aan een drietal verschillende sporten. In dit artikel lezen jullie alles over het event en de hulp die we hebben gekregen van Sharlynn Steltman, van Uniek Sporten, in de organisatie en planning.
mobiele sportdag in amsterdam
Jeremy met de bewoners van SuHa bij het sportonderdeel cornhole.

Mobiele sportdag in Amsterdam

Sport en bewegen is goed voor iedereen. Maar helaas blijft de sportdeelname van mensen met een beperking nog altijd achter op de rest van de samenleving. Om deze doelgroep in beweging te krijgen is het belangrijk dat de sport naar hen toe beweegt. Sport en bewegen moet toegankelijker worden voor deze doelgroep.

Door een mobiele sportdag in Amsterdam te organiseren bij de zorglocaties op het terrein, brengen we sport en bewegen letterlijk bij de mensen thuis! Zo kunnen zij in een veilige en vertrouwde omgeving ervaren hoe leuk het is om te sporten. Op die manier halen we de eerste drempel weg om te beginnen. Voor de cliënten van Amsta hebben we ook vervoer geregeld van en naar het terrein van de zorglocatie.

Tot in de puntjes geregeld

Dit is de eerste keer dat we de mobiele sportdag organiseren, en dat had wel wat voorbereiding nodig. Hierbij zijn we ontzettend goed geholpen door Jeremy, onze stagiair van de opleiding Sport Management en Ondernemen van de HvA.

Jeremy heeft ons geholpen bij het vooronderzoek, de planning, het draaiboek, de begroting en hij onderhield contact met de zorgorganisaties. Met al het werk dat hij erin heeft gestoken hebben we nu een prachtige opzet voor een evenement dat we vaker kunnen organiseren!

mobiele sportdag in Amsterdam

De betrokken organisaties

We organiseren de sportdag bij Amsta en Philadelphia. Bij de zorglocaties SuHa en Geldershoofd Gravestein. Deze zorglocaties waren op zoek naar een manier om hun cliënten in beweging te krijgen, omdat ze zien dat sport en bewegen belangrijk is voor de algehele gezondheid.

Amsta is een zorgorganisatie met 30 zorglocaties in de stad Amsterdam. Ze bieden zorg aan ouderen, mensen met een verstandelijke beperking en andere Amsterdammers die een steuntje in de rug nodig hebben. 3 verschillende zorglocaties hebben cliënten aangemeld, die deel gaan nemen aan de sportmiddag bij Geldershoofd Gravestein.

Philadelphia biedt allerlei soorten zorg aan mensen met een verstandelijke beperking. Ze hebben locaties door heel Nederland. Op de locatie SuHa wonen mensen met een licht verstandelijke beperking en verstandelijke beperking. Bij SuHa hebben ze een mooie binnentuin, die zich perfect leent voor dit sportevenement.

Uniek sporten

Deze dag had niet mogelijk geweest zonder de hulp van Sharlynn Steltman, regisseur Aangepast Sporten van Teamsportservice Amsterdam en contactpersoon van Uniek Sporten.

Als regisseur Aangepast Sporten heeft Sharlynn ons van advies voorzien in de organisatie van dit evenement. Haar tip om het sporten bij de zorglocaties zelf te organiseren was de echte gamechanger. We zijn ontzettend blij met de inzichten die ze ons gegeven heeft!

Uniek Sporten is een landelijke organisatie die zich inzet om sport en bewegen toegankelijk te maken voor iedereen. Dit doen ze door regionale samenwerkingsverbanden op te starten die sport en bewegen voor mensen met een beperking bevorderen. Ze ondersteunen mensen met een beperking bij het vinden van een sport en helpen sportaanbieders bij het aanpassen van hun aanbod.

En nog een extra bedankje voor Jelle Schut, van GR!P op de basis en Paul Bruggeling van CrossFit Castricum voor hun hulp in de voorbereidingen!

Wilt u uw organisatie aanmelden voor een leuke workshop om te kijken of het uw bewoners aanspreekt? Neem contact op met ons en dan kijken we samen naar de mogelijkheden.