Nieuw topic: oefening van de week!

Vanaf deze week introduceren wij: oefening van de week! Dit zijn leuke oefeningen die coaches kunnen doen met hun deelnemers. De oefeningen zullen variëren van fitnessoefeningen, tot spelvormen tot zelfs gespreksoefeningen. Alle verschillende aspecten van sportzorgcoaching zullen aan bod komen.

Waarom oefening van de week?

Om sportzorgcoaching te geven heeft de coach een flinke gereedschapskist aan oefeningen en technieken nodig. Dit gaat van gespreksvormen, tot spelvormen, motivatietips, tot kennis over fitnessoefeningen.

We hoorden vaak van onze coaches dat ze hier graag meer inspiratie in wilden. In de praktijk is het nog weleens lastig om elke keer met nieuwe creatieve ideeën te komen. Maar afwisseling houdt sporten leuk! Dus daarom komen wij onze coaches daarin graag te gemoed!

Wat kun je verwachten?

We gaan dus allerlei afwisselende onderwerpen behandelen bij de oefening van de week. Soms zal het gaan over gespreksvormen, andere keren gaat het over spelvormen, en dan zal het weer eens gaan over een specifieke sport.

We gaan ook ons best doen om af en toe een coach aan het woord te laten. Onze coaches doen natuurlijk leuke ervaringen op in de praktijk. Dus wat is voor hun nou echt de oefening van de week? Welke oefeningen werken goed bij hun in de praktijk? Waar reageren de cliënten goed op? Op die manier kunnen de coaches ook van elkaar leren!

Op deze manier bouwen we een mooi naslagwerk op voor alle coaches om inspiratie op te doen voor verschillende sport-, spel- en werkvormen! We gaan bij elke oefening natuurlijk suggesties doen voor aanpassingen op verschillende niveaus.

Lees hier alvast de eerste oefening van de week: Tafelbal!