Padelworkshop in Amsterdam!

Op 23 juni is het eindelijk zover! Die dag kunnen mensen in een kwetsbare positie deelnemen aan een padelworkshop in Amsterdam. Padel is nog een redelijk nieuwe sport, maar het is al razend populair! Daarom willen wij het ook aanbieden aan deze doelgroep, om hen te prikkelen om meer te gaan sporten en bewegen.

Padelworkshop in Amsterdam

In Amsterdam wonen veel mensen in een kwetsbare positie. Vaak gaat dit gepaard met beweegarmoede. Daarom wil Sport Care Plus deze mensen kennis laten maken met sport en beweegaanbod in hun stad. Om die reden organiseren we een padelworkshop in Amsterdam!

Padel is een racketsport, net als tennis en squashen. Maar het wordt gespeeld in een omsloten veld. Dit noemen ze ook wel een kooi. Net als bij tennis moet je bij padel een bal over een net slaan.

Op zondag 23 juni gaat dit evenement plaatsvinden bij The Padellers in het Amstelpark. We hebben een aantal padelkooien gereserveerd. Van 12.00 tot 15.00 gaan we aan de slag met de Padel workshop.

Op ieders niveau zijn er oefeningen bedacht. We gaan eerst aan de slag met een stukje balgevoel. We doen verschillende oefeningen en spellen om een gevoel te krijgen voor het racket, de bal en de baan. Langzaam bouwen we de moeilijkheidsgraad op. We eindigen de dag natuurlijk met een vriendschappelijk wedstrijdje.

The Padellers

We organiseren de padelworkshop in Amsterdam bij The Padellers in het Amstelpark. The Padellers zijn een padelvereniging die door heel Nederland locaties hebben. Hun doel is om voor iedereen in Nederland een padelbaan in de buurt te hebben. Ook organiseren ze toernooien en allerlei leuke evenementen. Je kunt zelfs een padelmaatje vinden bij jou in de buurt via hun website!

Wie kunnen deelnemen?

De padelworkshop in Amsterdam is voor Amsterdammers in een kwetsbare positie. Dit kan zijn door een (ex)verslaving, schulden, immigratieachtergrond of bijvoorbeeld psychische problemen maar ook voor mensen met een verstandelijke beperking. Iedereen die in deze doelgroep valt kan zich aanmelden.

Momenteel hebben wij voornamelijk aanmeldingen van Beazorg en Cordaan. Twee mooie zorgorganisaties die zich inzetten voor mensen in een kwetsbare situatie. Zij hebben hun deuren opengezet voor Sport Care Plus om dit evenement voor hen te organiseren.

Lijkt het je ook leuk om mee te doen aan de padelworkshop? Woon je in Amsterdam en ontvang je begeleiding vanuit de WMO? Dan kun je je ook voor de padelworkshop aanmelden. Neem dan contact met ons op via deze link!