Sport Care Plus en EFAA slaan handen ineen voor sportieve revolutie!

EFAA en Sport Care Plus kondigen vandaag hun samenwerking aan. Dit is een positieve ontwikkeling binnen de zorg- en sportwereld. Nu kunnen nog meer mensen werken aan een gezonde toekomst! De nieuwe partnerschap belooft een verbreding van de sportbegeleiding! Zorgmedewerkers en sporttrainers kunnen gaan sporten met specifieke doelgroepen. Deze samenwerking zorgt voor een groter bereik voor zorgverleners en sporttrainers met interesse in de sportzorg. Hierdoor wordt het mogelijk om iedereen met specifieke uitdagingen mee te laten doen met sporten en bewegen!

Sport Care Plus en EFAA verbreden de sportstimulering!

EFAA staat bekend om zijn hoogwaardige trainingsprogramma’s voor fitnessprofessionals in heel Nederland. EFAA en Sport Care Plus hebben besloten om hun krachten te bundelen. Het doel? Mensen met specifieke uitdagingen te laten werken aan gezondheidsdoelen door te sporten en bewegen!

Het kan lastig zijn om als sporttrainer een zorgnetwerk op te bouwen. De cursus tot Sport Care Plus coach biedt hier handvatten voor. Om in samenspraak met de zorg het sporten en bewegen op te zetten met mensen uit de doelgroep. Want mede hierdoor loopt de sportdeelname van deze mensen sterk achter op de rest van de bevolking. Sport Care Plus dient als als brug om sportzorgnetwerken tot stand te brengen.

Zorginstellingen zijn in ontwikkeling om sporten en bewegen als onderdeel van dagactiviteiten op de kaart te zetten. Ook zorgmedewerkers hebben baat bij de Sport Care Plus methode om vaste sport en beweegmomenten met de doelgroep op te zetten. Nu EFAA en Sport Care Plus gaan samenwerken kunnen meer zorginstellingen worden bereikt waar Sport Care Plus coaches aan de slag kunnen! Voor EFAA biedt het mogelijkheden om zorgprofessionals te binden aan het verbreden van de sportstimulering op sportlocaties.

Zorg en sport wisselen kennis en kunde uit

Sporters krijgen niet alleen gerichte trainingen met de Sport Care Plus methode, maar ook deskundige zorg en ondersteuning. Dit partnerschap is een nieuwe stap in de verbetering van de sportervaring voor zowel professionals als de doelgroep. De doelgroep zal gezondheidsvoordelen gaan ervaren. Daarnaast legt Sport Care Plus contact met zorginstellingen waar de trainer zijn werk als Sport Care Plus-coach kan uitvoeren. Dit zorgt voor een directe verbinding met de lokale zorggemeenschap waarin kennis en kunde kunnen worden uitgewisseld.

“We zijn verheugd om samen te werken met Sport Care Plus om onze diensten uit te breiden naar een nieuw niveau van sport en zorg”, aldus John van Heel, oprichter van EFAA. “Door onze krachten te bundelen, kunnen we een meer uitgebreide benadering bieden voor sporters van alle achtergronden.”

De oprichter van Sport Care Plus, Ron Hof voegt toe: “Onze samenwerking met EFAA stelt ons in staat om een breder aanbod van trainers te bereiken en hen te voorzien van kennis in de sportstimulering van een nieuwe doelgroep die voor trainers tot nu toe vrij onbereikbaar leek. We kijken ernaar uit om samen te werken aan het bevorderen van de gezondheid.”

Met een gedeelde visie op het belang van sporten en bewegen in combinatie met zorg voor sporters met een specifieke uitdaging, zeggen EFAA en Sport Care Plus een veelbelovende samenwerking toe die de sportervaring voor velen zal verbeteren maar ook nieuwe mogelijkheden zal openen voor verdere vernieuwingen en samenwerkingsverbanden in de toekomst.Meer informatie over de cursus?

De cursus is interessant voor sporttrainers en zorgmedewerkers. Klik hier voor meer informatie.

EFAA biedt onze cursus aan!

Op de website van EFAA wordt de cursus aangeboden voor iedereen met interesse in de sportzorg.