Buitenactiviteiten in de zomer

De zomer is begonnen. Het zonnetje schijnt en iedereen wil graag naar buiten. Maar de sportschool roept ook.. je wilt in beweging blijven. Maar in de zomer is het zo warm in die sportschool. In dit artikel bespreken we sportactiviteiten die je buiten kunt doen!

De traditionele buitensporten

Veel buitensporten kennen we wel, hardlopen, wandelen, fietsen en roeien. De zomer is een heerlijke tijd om de cardioapparaten in de sportschool links te laten liggen. Al die activiteiten kun je namelijk ook lekker buiten doen!

Wil je verkoeling? Dan kun je ook buiten gaan zwemmen. Bij jou in de buurt is er misschien wel een buitenzwembad. Zo niet is er vast ergens een meer waar je een duik in kunt nemen!

Of als je meer uitdaging wilt, wat dacht je van skeeleren of rolschaatsen? Er zijn allerlei leuk opties om buiten aan de slag te gaan.

Veel van deze sportactiviteiten kun je alleen doen. Maar deze activiteiten zijn ook leuk om met iemand samen te doen. 

Fitness, calisthenics en bootcamps

Wil je graag wat meer fitnessgericht aan de slag? Dan kun je jouw workout ook in de buitenlucht doen. Veel steden hebben een buitengym. Bij zo’n buitengym vind je allerlei apparaten die je ook in de sportschool vindt. 

Wat je ook eens kunt proberen is calisthenics. Bij calisthenics gebruik je jouw eigen lichaamsgewicht om te trainen. Calisthenicsparken zien eruit als speeltuinen voor volwassenen. Hier vind je allerlei klimrekken en bars. Daar kun je dan oefeningen op doen, zoals pull-ups, crunches, dips en handstanden. 

Ook zijn er natuurlijk nog bootcamps! Doe je in de sportschool graag mee met een parcours of bootcamp binnen? Informeer dan of er lessen zijn die buiten gegeven worden.

Boardsporten

Er zijn allerlei boardsporten in het water die zomers heerlijk zijn. Heb je bijvoorbeeld al eens gedacht aan kitesurfen of windsurfen? Dat zijn ontzettend leuke en uitdagende sporten om te proberen! In de zomer kun je vaak wel een workshop of een bootcamp doen in deze sporten. Ook zijn er parken waar je kunt wakeboarden en waterskieën, zoals SKEEF in Heerhugowaard!

Wil je een boardsport doen die minder moeilijk is? Dan is suppen een leuk idee! Bij suppen ga je op een groot board peddelen over het water. Dit kun je staand doen, zittend of op je knieën. Suppen is de afgelopen jaren erg populair geworden. Door op het board je balans te houden train je verschillende spiergroepen, zoals je buik, billen en benen. Met het peddelen zelf train je je armen, rug en borstspieren. Daarnaast is het ook nog eens goed voor je conditie. En niet te vergeten: het is super leuk om te doen!

Yoga

Liever wat minder hard werken in de zon? Dan is yoga nog een leuke optie! Er zijn veel yogascholen die in de zomer buiten lesgeven. Maar je kunt natuurlijk ook zelf met een matje in het park gaan trainen. 

https://portuguesa-farmacia.com/