Sjoerd gaat voor de 200 meter borstcrawl!

“Sjoerd geeft altijd 100% en is super gemotiveerd!” Aldus coach Maartje. Nu is zijn doel om 200 meter borstcrawl te zwemmen.. Aaneengesloten 4 banen van 50 meter! Wekelijks is Sjoerd al in het zwembad te vinden en elk jaar doet hij mee aan de zwemvierdaagse, een mooie basis om vanaf op te bouwen.

Voorstellen

Sjoerd is 28 jaar oud en is een flink actieve sporter. Vanaf 2006 voetbalde hij, maar daar is hij kort geleden mee gestopt. Daarnaast deed hij op de vrijdagavond altijd mee met de groepstrainingen van Hattrick Zorg. Hij heeft gejudood en 5 jaar op scouting gezeten. Eigenlijk vindt hij elke sport wel leuk om te doen! Het enige probleem is zijn evenwicht, dat is af en toe wat lastiger. Daarnaast sport hij wel het liefst in een rustige omgeving, door zijn autisme zijn prikkels snel afleidend voor hem. 

Het leek Sjoerd leuk om mee te doen aan het testen van de methode van Sport Care Plus. Zijn coach Maartje had hem hiervoor gevraagd. Hij leek haar een goede kandidaat omdat hij altijd ontzettend gemotiveerd en enthousiast is!

Het doel

Samen gaan Sjoerd en Maartje aan de slag om de 200 meter borstcrawl te zwemmen met zijwaartse ademhaling. Hierbij gaan ze werken aan zijn zijwaartse slag, zijn ademhalingstechniek en zijn uithoudingsvermogen. Maartje gaat met hem mee het water, het lijkt haar ook leuk om dit doel samen te halen! De voornaamste reden om te werken voor dit doel is de kick die het geeft om zoiets te halen. Het is altijd een overwinning als je een doel voor jezelf stelt en dat ook lukt, dat gevoel, daar gaan Sjoerd en Maartje voor!

De samenwerking

Het is niet voor het eerst dat Sjoerd en Maartje samen trainen. Ze kennen elkaar al 4 jaar! Maartje gaf op vrijdagavond vaak de bootcamp training bij Hattrick Zorg en Sjoerd was daar altijd bij! Er was al snel een leuke klik tussen de twee, dat kwam met name omdat ze ook allebei voetballen.

“Sjoerd geeft iedereen altijd bijnamen. Als je een bijnaam van hem krijgt dan weet je ook wel dat het goed zit! Mij noemde hij al snel Suzan of Suus, omdat ik altijd les gaf samen met Dennis. Dennis kreeg de bijnaam Freek.”

De samenwerking tussen de twee is heel goed. Ze steken elkaar aan met hun enthousiasme en motivatie. 

De methode

Sjoerd en Maartje werken zijn de Sport Care Plus methode aan het testen. Dat betekent dat ze werken aan een persoonlijk doel in een doelgericht sportproject. In dit geval is dat sportproject het halen van de 200 meter borstcrawl. Het persoonlijke doel hierin is het gevoel van overwinning hebben en de boost die dit geeft. 

Daarnaast doorlopen ze de fases van de methode met de bijbehorende tools. De ori├źntatiefase verliep soepel, Sjoerd en Maartje kenden elkaar natuurlijk al, dus het was niet moeilijk om zijn sportniveau te achterhalen. Ook een doel stellen was zo gepiept, Sjoerd houdt namelijk wel van een uitdaging. De vragenlijst van het kennismakingsgesprek was leuk om te gebruiken. Zo kwamen ze toch achter wat dingen waar ze nog niet eerder aan gedacht hadden. Ook al sporten ze al lang samen toch waren er puntjes waarvan Maartje dacht “Goh dat weet ik eigenlijk niet”. Wel kregen wij de feedback dat er een foutje in het online inschrijfformulier zat, en dat het formulier zich niet automatisch opslaat, oeps! Dit hebben we gelijk veranderd zodat het beter werkt voor de deelnemers en de coaches!

UPDATE!

Sjoerd is vandaag, op 2 september, de uitdaging echt aangegaan! Een beetje gespannen dook hij het water in, maar eenmaal begonnen ging hij als een speer. Zonder problemen is het hem gelukt om 200 meter borstcrawl te zwemmen. Na afloop was hij ontzettend trots op zichzelf en blij met het resultaat. Hij en Maartje waren “Niet normaal blij”, zoals Maartje appte na afloop. 

Wij zijn ook trots op dit top team! Ze hebben een prachtige presatie neergezet en zijn een super gemotiveerd duo. Gefeliciteerd!