Willemijn werkt aan haar gezondheid!

Willemijn wilde graag weer sporten en bewegen maar wist niet goed waar ze moest beginnen. Ze had al een paar verschillende sporten geprobeerd maar dat beviel allemaal niet goed. Met SCP-coach Rick wilde ze het wel weer nog een keer proberen! Rick en Willemijn kennen elkaar al een tijdje, omdat Rick ook haar persoonlijk begeleider is. Inmiddels sporten ze al 2 maanden samen en krijgt ze steeds meer plezier in het bewegen.

Voorstellen

Willemijn is 39 jaar en woont begeleid. Ze wil graag weer wat sportiever zijn. Daarnaast wil ze in het algemeen wat gezonder gaan leven. Soms heeft ze het vermoeden dat ze geen actie wil ondernemen om gezond te zijn. Ze wil vermijden dat ze haar oude ikke blijft, zoals ze dat zelf noemt. Haar oude ikke eet ongezond en zorgt niet goed voor zichzelf.

Op het moment haalt ze haar beweging uit wandelen en fietsen. Vroeger heeft Willemijn weleens gefitnest, hierbij had ze één op één begeleiding. Maar toen ze dacht dat ze het zelf wel aankon stopte ze met die begeleiding en ging ze in haar eentje verder. Dat bleek geen succes te zijn. Het was toch lastig om het fitnesschema te onthouden. Vooral welke oefeningen ze moest doen, hoeveel herhalingen en op welk gewicht. Hierdoor werd ze onzeker en vond ze het niet leuk meer. Toen heeft ze het al snel afgeblazen.

Haar doelen

Willemijn wil vooral gezonder zijn. Voor haar betekent dit dat ze beweegt en goed eet. En dat ze tijd maakt om voor haar lichaam te zorgen. Ze wil meer energie krijgen. Het liefst wil ze ook wat afvallen. Met sporten hoopt ze ook meer motivatie te hebben om gezonder te eten.

Volgens coach Rick is Willemijn ook heel erg gemotiveerd en heeft ze veel doelen waar ze aan wil werken.

“Voor nu willen we werken aan het opbouwen van de conditie en plezier gaan beleven in het sporten, zodat het makkelijker wordt voor haar om het zelf vol te gaan houden. Met name zou het fijn zijn als ze een voldaan gevoel heeft wanneer ze thuiskomt.”

Willemijn wil met coach Rick gaan kickboksen en af en toe een bootcamp doen. Met kickboksen wil ze haar hoofd leegmaken. En met de bootcamps wil ze aan haar conditie werken. 

De samenwerking

Willemijn denkt dat het haar wel zou lukken gezonder te leven als ze een goede coach heeft die haar begeleid. Een coach kan haar helpen bij het trainen, maar die kan ook een stok achter de deur zijn om te gaan.

Ze heeft er behoefte aan dat een coach duidelijk en oprecht is. Als het nodig is mag een coach ook wel streng zijn. Rick en Willemijn kunnen fijn samenwerken, volgens Rick komt dat mede doordat ze elkaar al lang kennen. Maar ook is het rustige en geduldige karakter van Rick prettig voor Willemijn. 

“We kennen elkaar al heel lang en hebben een goede verstandhouding. Ze weet wat ze aan me heeft en er is een vertrouwensband. Ik kom mijn afspraken na en ben eerlijk. Daarnaast accepteer ik haar voor wie ze is.”

De resultaten tot nu

Rick en Willemijn zijn nu een aantal maanden samen aan het sporten. Hierbij was Rick al blij verrast over haar houding. Ze werkt ontzettend hard en zoekt haar grenzen op.

“Willemijn is gemotiveerd en fanatiek tijdens de trainingen! Bij het wandelen gaat ze uit zichzelf stootbewegingen maken op de stappen.”

In het begin was het lastig om in te schatten wat Willemijn fysiek aan kon. Ze bouwen rustig de intensiteit en de duur van de trainingen op en dat gaat goed.

Inmiddels vraagt Willemijn uit zichzelf wanneer ze weer gaan trainen; een goed signaal. Voorlopig blijven ze samen werken aan de gezondheidsdoelen van deze gemotiveerde dame!