Cursusdag 2

Zaterdag 12 november kwamen we bijeen voor de tweede cursusdag. Het was een leerzame dag waar we de theorie illustreerden met casussen van de cursisten.

De voorbereiding

Ter voorbereiding op de tweede cursusdag zijn de cursisten thuis weer aan de slag gegaan met de online theorie. Deze keer lazen zij een module over het opzetten van een sportproject. Hoe maak je nu een langdurige planning om met een deelnemer aan de slag te gaan? Waar hou je rekening mee en hoe houd je de voortgang bij. Dit alles kwam aan bod in de vierde module van onze cursus. 

De praktijk in!

Als opdracht voor de cursus waren de cursisten zelf op zoek gegaan naar een eigen deelnemer. In praktijkopdrachten hebben zij met deze deelnemers een kennismakingsgesprek gehad en de eerste training bedacht. Na goedkeuring van de opzet van hun training mogen zij de aankomende weken gaan beginnen met sporten!

De cursisten gaan aan de slag met een uiteenlopende groep deelnemers, lvb, NAH en een jongen met ADHD. De casussen van de cursisten worden tijdens de cursusdagen gebruikt om de stof te illustreren en te oefenen. 

Ervaringsdeskundige

Aan het einde van de ochtend kregen de cursisten de mogelijkheid om vragen te stellen aan Steven, een ervaringsdeskundige met autisme. Steven kwam langs om te vertellen over zijn leven met autisme. De cursisten hadden de mogelijkheid om vragen te stellen over wat hij belangrijk vindt in de begeleiding van sportcoaches. Steven had prachtige antwoorden en kon ons goed uitleggen waarom het zo belangrijk is om langzaam op te bouwen en eerst een goede band te ontwikkelen met de deelnemers.