Eerste cursusdag 2023

Cursusdag 1 is weer een feit! Op 21 oktober kwamen de cursisten en trainers van de cursus voor de eerste keer bijeen. Dit jaar geven we de cursus bij Sportcentrum de Voetel, in Limmen. 

De oriëntatiefase

De Voetel is een mooi sportcentrum met veel mogelijkheden. De fitnessruimte was voor ons aangevuld met een lange tafel om aan te kunnen zitten. Na een korte introductie gingen we van start. Cursusdag 1 staat altijd in het teken terugblikken op de eerste drie online modules van de cursus. Daarnaast gaan de cursisten praktisch aan de slag met technieken voor de oriëntatiefase.

De belangrijkste momenten in de oriëntatiefase zijn het kennismakingsgesprek en de eerste keer trainen. Deze momenten oefenen we door middel van opdrachten en rollenspellen. Die rollenspellen bereiden we klassikaal voor, om vervolgens uit te spelen. Dit jaar deden we dat met de casus van één van de cursisten. Dit bleek een uitdagende casus te zijn, van een jongeman met een sterke eigen inbreng. 

Ervaringsdeskundige

Dit jaar was Dennis Hof aanwezig als ervaringsdeskundige bij de cursus. Hij kwam vertellen over hoe belangrijk sporten voor hem is. De gesprekken met ervaringsdeskundigen zijn altijd een vraag- en antwoordmoment. Voor cursisten is dit een mogelijkheid om te oefenen met je communicatiestijl. Ook biedt het de mogelijkheid om te vragen over de begeleiding van sporters met een beperking. Waar moet je rekening mee houden? Wat moet je vooral wel of niet doen? En waarom is sporten zo belangrijk volgens de ervaringsdeskundige?

Dennis is een bekend gezicht bij Sport Care Plus. Zijn broer Ron is door zijn successen geïnspireerd geraakt om SCP op te richten. Dennis kan zijn dromen en doelen goed verwoorden. Door zijn visuele beperking is hij blind. Daarnaast heeft hij een verstandelijke beperking. Maar dit laat Dennis niet tegenhouden. Het bereiken van sportdoelen geeft hem altijd een gevoel van overwinning en trots. Daarnaast vindt hij sporten heel belangrijk voor zijn gezondheid.