Het cursusplatform is geüpdatet!

Achter de schermen zijn we bij Sport Care Plus keihard bezig geweest met het updaten van het cursusplatform. We hebben allerlei zaken aangepast om de learning journey nog aantrekkelijker te maken!

AnewSpring

Dit is het platform dat wij gebruiken voor onze cursus. AnewSpring is een grote organisatie die veel verschillende cursusaanbieders host. Ook voor Sport Care Plus is het een prachtig middel om onze cursus zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Er zijn veel verschillende mogelijkheden op dit platform. Door al die opties kunnen we de cursus zo interessant mogelijk maken, waar onze cursisten profijt van hebben! 

De learning journey kan bijvoorbeeld adaptief gemaakt worden. Dit betekend dat wanneer je al veel weet van een onderwerp, je dat niet allemaal opnieuw hoeft te lezen. Daarnaast zijn er tal van verschillende soorten opdrachten die we kunnen creëren en is het ontzettend gebruiksvriendelijk voor de cursisten!

Learning Journey?

Ik hoor jullie denken, wat betekend dat nou weer? Een learning journey is letterlijk vertaald “een leerreis”. Wat daarmee bedoeld wordt is dat het meer is dan simpelweg feitjes stampen en zaken uit je hoofd leren. Een learning journey is een strategische aanpak, waarbij verschillende lessen elkaar opvolgen om leerdoelen te bereiken. Eigenlijk is elke goede lesopbouw een learning journey. De vraag is, hoe krijg je de cursist van kennispunt A naar kennispunt B? Het idee hierbij is dat mensen het beste samen leren, zolang dit aangepast kan worden aan de persoonlijke leerbehoefte. 

Hierbij gebruiken we verschillende manieren van leren, ook wel “blended learning” genoemd. Vroeger zat je vooral in een klaslokaal en luisterde je naar wat je verteld werd. Of als je een online cursus deed dan las je de theorie en klaar is Kees. Maar het blijkt dat kennis veel beter blijft hangen als je verschillende leertechnieken gebruik! In het geval van de Sport Care Plus cursus:

 • Je doet kennis op door theorie te lezen;
 • Je kijkt informatieve filmpjes;
 • Je oefent je vaardigheden met nuttige praktijkopdrachten;
 • Je test je kennis met verschillende soorten vragen;
 • Je hebt praktijkbijeenkomsten met veel interactie met de medecursisten en de trainers (je leert van elkaar!)
 • Elke journey is semi adaptief.

Klinkt goed toch? Dat vinden wij dus ook! Onze cursisten zijn over het algemeen mensen die aan de slag willen. Het zijn mensen die willen gaan sporten en bewegen met een doelgroep. De theorie is daarbij belangrijk, maar die praktijkonderdelen.. daar draait het om!

Look&Feel

We hebben niet alleen de inhoud aantrekkelijker gemaakt, ook de looks van de leeromgeving zijn geupdate. Sinds een paar maanden hebben we een nieuwe huisstijl, het leerplatform moest dan natuurlijk ook een nieuw likje verf. Behalve dat het mooier is, zorgen deze updates er ook voor dat het platform overzichtelijker is om mee te werken. Dit zijn de punten die we hebben doorgevoerd:

 • Alles in de nieuwe huisstijl;
 • Sprekende kleuren;
 • Duidelijke iconen;
 • Mooiere afbeeldingen;
 • Instructiefilmpjes van goede kwaliteit.

Nieuwsgierig geworden? Dat snappen we! Lees hier meer over de precieze inhoud van de cursus!