Ontmoet het bestuur!

Vorige maand is stichting Sport Care Plus officieel opgericht! Sport Care Plus is een sociale onderneming met als doel het verminderen van de zorgvraag door mensen gelukkiger en gezonder te maken door middel van sport en bewegen. 

Wat is een sociale onderneming?

Een sociale onderneming is een onderneming met een maatschappelijke missie. Een sociale onderneming, in tegenstelling tot een stichting, heeft wel een verdienmodel. Maar dit verdienmodel bestaat vooral om de winsten uit de organisatie weer te investeren in het werken aan de maatschappelijke missie. Voor deze manier van ondernemen bestaat er echter nog geen rechtsvorm in Nederland.

Daarom bestaat Sport Care Plus uit een stichting én een bv. De stichting en de bv werken nauw samen. Alle uitvoerende taken liggen bij de stichting, zij bieden de diensten aan; het sporten, het onderwijs en de SCP-support. De bv investeert in het verbeteren van de methode, uitbreiden van de online tools voor de SCP-coaches en het ontwikkelen van nieuwe cursussen!

De bestuursleden

Sinds vorige maand is stichting Sport Care Plus een feit! Dit betekend natuurlijk ook dat er bestuursleden zijn aangesteld. Alle bestuursleden komen uit de sportwereld en hebben bakken met kennis en ervaring. Wij zijn dan ook ontzettend blij dat zij betrokken willen zijn bij onze organisatie! Ons bestuur bestaat uit:

Rem Pronk: docent aan de HvA en opleidingscoördinator van Sport Management en Ondernemen! Door zijn jaren ervaring als docent in verschillende vakken heeft Rem kennis van veel verschillende onderwerpen, van economie en ondernemen tot sport en biologie. 

Kim Groen: zelfstandig ondernemer in de sportsector en werkzaam bij Sport-Z. Kim heeft bakken met energie en is het liefst bezig met het organiseren van evenementen en het aansturen van teams. 

Dennis Gerkes: “Rem had mij gevraagd of ik onderdeel wilde zijn van dit mooie initiatief. Zelf ben ik nu bijna klaar met studeren en werk ik inmiddels als medewerker aangepast sporten binnen NOC*NSF. Vanuit de middelbare school heb ik een grote passie voor aangepast sporten ontwikkeld en wilde ik me hierin verder gaan ontwikkelen. Daarnaast ben ik bezig met mijn eigen bedrijf waarin ik sport clinics geef aan de aangepaste doelgroep om te laten zien wat er allemaal mogelijk is op een positieve manier.”

Carel Kuijper: directeur van Aad de Wit Verhuizingen. Als sociaal ondernemer is hij onder andere initiatiefnemer van Geef Onderwijs. Daarnaast is hij in zijn dagelijks leven vaak aan het sporten. 

Ron Hof: initiatiefnemer van Sport Care Plus. De broer van Ron, Dennis, is de inspiratie geweest om Sport Care Plus op te richten. Ron is zelf fanatiek sporter, van hardlopen tot voetballen, tennis of obstacle runs, hij is overal wel voor in!