PGB inschrijving

Bij Sport Care Plus kunnen mensen het sporten en bewegen vergoed krijgen vanuit hun pgb. Afgelopen maand is er weer een sporter ingeschreven bij Sport Care Plus. Samen met oud-cursist en sportcoach Ilona gaat hij aan de slag!

Individuele begeleiding krijgen bij sport en bewegen is niet voor iedereen haalbaar. Er kan een flink prijskaartje aan hangen. Dat is zonde, want mensen met een verstandelijke beperking hebben soms één op één begeleiding nodig bij het sporten. Bij Sport Care Plus valt de sportbegeleiding onder dagbesteding, onze coaches werken namelijk met de deelnemers aan hun persoonlijke ontwikkeling door middel van sporten en bewegen. 

De 7-jarige *Davey heeft Syndroom van Down. Hij kan nog niet zwemmen en zijn ouders willen graag dat hij dit gaat leren. Door zijn beperking heeft hij hierbij individuele aandacht nodig van een zweminstructeur. Afgelopen maand is de pgb aanvraag voor Davey goedgekeurd! Samen met Ilona kan hij nu gaan beginnen met zwemlessen. 

“Het is eerst werken aan wat zelfredzaamheid in het water. Naar de kant kunnen komen, zichzelf uit het water kunnen krijgen, dat soort zaken. Eerst gaan we zorgen dat hij veilig is in de buurt van water. Vanuit daar kijken we weer verder.”

De eerste trainingen staan nu gepland. Bij deze trainingen zijn de ouders van Davey ook aanwezig. Davey heeft namelijk problemen met communicatie. Om de begeleiding veilig en rustig te starten is het daarom belangrijk dat zijn ouders erbij zijn. Op die manier kunnen zij Ilona helpen wanneer iets niet lukt met de communicatie.

“Dat is voor hemzelf en voor zijn ouders ook fijn. Het kan toch best wel spannend zijn; met een nieuwe coach werken.”

Ilona is al jaren zweminstructeur. Sinds 2020 heeft ze een eigen bedrijf Duin2Move en begeleidt ze mensen met een beperking bij sport en bewegen. Doordat zij als SCP-coach bij onze organisatie is aangesloten kan ze haar begeleiding aanbieden vanuit het pgb. 

Ben jij ook sportcoach van mensen met een beperking, of wil je dit gaan doen? Dan is werken via Sport Care Plus voor jou misschien ook een optie! Kijk op deze pagina voor meer informatie.

*Davey is een geanonimiseerde naam.