Pilotcursus

1 oktober 2021 is de eerste groep cursisten van start gegaan! Deze pilotcursus was een eerste test om de kwaliteit van de cursus te peilen met een groep diverse cursisten. Door 5 enthousiastelingen met verschillende achtergronden is de cursus afgerond. Er waren deelnemers met een sportachtergrond, zorgachtergrond en deelnemers die affiniteit hadden met de doelgroepen.

Wederzijds leren

Voor de trainers van Sport Care Plus was het ook een nieuwe ervaring om voor een groep te staan. Hoewel Tineke, Linda en Patrick het gewend zijn om voor groepen te staan om te presenteren of sporttrainingen te geven was het lesgeven toch een nieuwe ervaring, die goed is bevallen. De vele feedback van de cursisten heeft de trainers dan ook veel geleerd. Deze leerervaringen zullen weer verwerkt worden in de cursus om zo tot een verbeterde definitieve versie te komen.

Theorie vs praktijk

Tijdens de cursus was er een goede afwisseling tussen online theorie en praktijk cursusdagen. De theorie werd gelezen ter voorbereiding op de cursusdagen. Tijdens deze dagen werd er dieper op de theorie ingegaan en gingen de cursisten praktisch aan de slag met wat ze online gelezen hadden. Deze oefeningen bestonden uit verschillende rollenspellen en praktijklessen in de sportzaal.

Als feedback hebben we ontvangen dat de echte stap van cursus naar de praktijk wel nog groot is. Om de praktijk meer in de cursus te verwerken zullen we een aantal aanpassingen maken. Zo werken we aan oefeningen waarbij de cursisten thuis al gaan oefenen met de technieken, door mensen te zoeken die ze als oefening kunnen begeleiden (met hulp van de trainers). Daarnaast gaan we kijken of we mogelijkheden kunnen creëren voor meeloopdagen tijdens het werk in de sportzorg in samenwerking met Hattrick Zorg.

Coronavirus

Door de milde lockdown in het najaar van 2021 hebben we de laatste cursusdag online moeten geven. Gelukkig beschikten wij over een locatie waar we dit konden uitvoeren. Na wat technisch zoekwerk kwam deze dag toch nog goed op gang. Voor ons meteen leerzaam om te ervaren of de cursus zich leent voor online lessen. Het praktijkdeel van die dag is een aantal weken verplaatst. Op deze dag konden de cursisten in tijdsblokken langskomen om hun laatste oefeningen uit te voeren.

Volgende cursus

Heb je interesse in de volgende cursus en wil je hier graag meer informatie over? Stuur dan een mailtje naar info@sportcareplus.nl