Presentatie bij Horizon College Alkmaar

Op dinsdag 7 maart was Sport Care Plus welkom bij het Horizon College in Alkmaar, om een presentatie te geven bij de opleiding Bewegingsagogie. Patrick en Linda gingen samen heen om de leerlingen kennis te maken met onze organisatie. 

De ochtend

We waren welkom bij de les van docent Rick de Jong, die toevallig oud stagiair van Patrick was! Na een warme begroeting gaven Patrick en Linda een interactieve presentatie over de organisatie. Het doel van de presentatie was om de leerlingen enthousiast te maken om bij ons te werken of een stage te lopen!

Behalve de leerlingen kennis te laten maken met Sport Care Plus, waren ze ook benieuwd naar de leerlingen. Het bleek al snel dat deze bewegingsagogen ontzettend interessante en uiteenlopende dingen doen op hun huidige stages! 

Bewegingsagogie

Bewegingsagogen zijn professionals die zich richten op de begeleiding van cliënten door middel van sport en bewegen. Vaak werkt een bewegingsagoog met personen die chronisch ziek zijn of een lichamelijke/verstandelijke beperking hebben. Bij de activiteiten staat centraal dat het bijdraagt aan de verbetering van de cliënt zijn/haar leven, niet alleen fysiek maar ook bijvoorbeeld mentaal of sociaal. Het werk van bewegingsagogen heeft dus veel overeenkomsten met wat wij doen bij Sport Care Plus!