Rolstoelsport op de laatste cursusdag

De voorbereiding

Thuis zijn de cursisten weer aan de slag gegaan met online theorie. Ze lazen over de uitvoering van een sportproject en vooral hoe je de deelnemer blijft motiveren tijdens een langer sportproject! Daarnaast hebben ze gelezen over signaleren van mogelijke problemen bij de doelgroepen en hoe daarop te handelen. 

De praktijk in

De afgelopen weken stond het huiswerk van de cursisten bomvol met praktijkopdrachten! Ze ging aan de slag met hun eigen deelnemer en daarnaast kregen ze de mogelijkheid om een groepstraining te verzorgen bij Hattrick Zorg. 

In het huiswerk zijn ze aan de slag gegaan met hun eigen deelnemers. Op basis van de eerste keer samen trainen hebben ze een trainingsschema gemaakt om met hun deelnemer mee aan de slag te gaan. 

Ook hebben de cursisten in tweetallen een training gegeven bij de sportgroep van Hattrick Zorg. Op donderdagavonden traint een groep sporters bij Pallestra in Heiloo. Deze sporters zijn meestal zelfstandig op de fitnessapparaten aan het sporten. Onderdeel van deze huiswerkopdracht van de cursisten was om de sporters te enthousiasmeren om mee te doen met een sportles!

Het eerste tweetal had een kickbokstraining voorbereid en een spelvorm waarbij de sporters goed moesten samenwerken! Het tweede tweetal had een spinningles voorbereid, de ene cursist gaf de les terwijl de ander de sporters individuele tips gaf. De sporters waren super enthousiast over beide trainingen en er hing een goede actieve sfeer. Deze trainingen dienden ter voorbereiding op de praktijkexamens van de cursisten op 15 december. Dan mogen zij opnieuw een training geven aan dezelfde groep sporters. Tijdens de laatste cursusdag hebben zij gezamenlijk de tijd gekregen om het examen voor te bereiden.

Ervaringsdeskundige: Jessie

Op de cursusdagen hebben wij altijd een ervaringsdeskundige te gast die komt vertellen over sporten met een beperking. Afgelopen zaterdag was dat Jessie.

Jessie is een rolstoelbasketbalster die niet alleen kwam vertellen, maar ook kwam lesgeven! In sportschool de Watertoren gaf ze een training in rolstoelbasketbal. De cursisten hebben in rolstoelen meegedaan aan de training, zo konden ze ervaren hoe het is om te sporten in een rolstoel! Daarnaast hadden de cursisten zelf een aantal rolstoel-sportoefeningen bedacht waar zij feedback op kregen.