Samenwerken met zorgorganisaties

Sport en bewegen moet mogelijk zijn voor zoveel mogelijk mensen, maar goede begeleiding is vaak duur. Sport Care Plus werkt samen met zorgorganisaties om sporten mogelijk te maken voor hun cliënten. Afgelopen week is er een nieuwe deelnemer ingeschreven, via Esdégé-Reigersdaal. 

Nieuwe inschrijving!

Afgelopen week is er een nieuwe deelnemer gestart. Deze deelnemer is aangemeld via Esdégé-Reigersdaal. Hij gaat voorlopig één keer per week kickboksen met SCP-coach Tineke. Wanneer het goed gaat bouwen ze het aantal trainingen op. Zijn doel met het sporten is om een manier te hebben om zijn hoofd leeg te maken en rustig te worden.

Deze deelnemer kon het sporten niet financieren via het PGB. Daarom is er met deze locatie van Esdégé-Reigersdaal een samenwerking gestart. Via een overeenkomst kan deze deelnemer daardoor sporten met één van onze coaches. 

Druk op de zorg

Sport Care Plus heeft een cursus om mensen op te leiden tot sportzorgmedewerker. Ook zorgmedewerkers kunnen deze cursus doen, zodat zij kunnen gaan sporten met cliënten. Maar de druk op de zorg is al heel hoog. Op veel locaties hebben werknemers geen tijd over om een uur te sporten met een cliënt. In zulke gevallen kan een zorglocatie een Sport Care Plus-coach van buitenaf inhuren.

Die SCP-coach van buitenaf kan dan één of meerdere uren per week op pad met die cliënt. Ze kunnen bijvoorbeeld samen gaan wandelen, kickboksen, naar de sportschool of zich oriënteren op andere sporten. Hierdoor heeft de cliënt een leuke tijd en werkt hij ook nog eens aan zijn lichamelijke en mentale gezondheid. Daardoor verlicht dat uurtje op pad de werkdruk aanzienlijk!

Samenwerken

Bij Sport Care Plus is het belangrijk dat de sportbegeleiding bijdraagt aan de persoonlijke ontwikkeling van de cliënt. Daarom zal een SCP-coach in overleg met de begeleiding van de cliënt een passend sportschema opstellen. De begeleiders van een steunpunt of zorglocatie kennen de cliënt immers beter dan de SCP-coach. Met enige regelmaat zal de SCP-coach daarom inchecken, om te vertellen hoe het gaat en te vragen of er nog aandachtspunten zijn. Samenwerking en goede communicatie met de betrokken partijen zijn nodig om een cliënt zo goed mogelijk te begeleiden!

Meer weten?

Werk jij bij een zorgorganisatie en willen jouw cliënten ook graag sporten? Sport Care Plus helpt je hierbij! Neem contact met ons op via info@sportcareplus.nl, dan bespreken we samen hoe we jouw cliënten het beste in beweging kunnen krijgen!