Sport Care Plus als dagbesteding

Bij Sport Care Plus kunnen deelnemers hun sportproject laten financieren vanuit hun PGB. Vorige week is onze aanvraag goedgekeurd. Dit betekend dat wij nu een AGB code hebben en daarmee zorgovereenkomsten kunnen opstellen voor onze deelnemers.

Okay leg uit..

Een PGB is een persoonsgebonden budget. Dit is een zorgbudget dat iemand met een beperking of langdurige ziekte kan aanvragen. Met dit budget kun je zelf zorg inkopen. Als je een PGB hebt bepaal je zelf welke zorg je wilt ontvangen. 

Om het sport en bewegen te financieren vanuit het PGB moet je als organisatie geregistreerd zijn bij Vektis, die geven je een AGB code. Die AGB code vermeld je op een zorgovereenkomst. Dus in het kort, zonder AGB code kun je als zorgleveraar geen PGB zorgovereenkomst opstellen.

Zorg of sport?

Wat wij doen is “sporten met zorg”. Sporten en zorg zijn twee aparte domeinen in Nederland, dat is zonde! Want sport en bewegen draagt enorm bij aan je algehele gezondheid. Gelukkig is er op landelijk niveau steeds meer aandacht voor het belang van bewegen bij lang en gezond leven. In januari 2023 komt er een nieuw Zorg Akkoord, waarin ook veel aandacht is voor sport en bewegen als preventiemiddel!

Bij Sport Care Plus is het sporten en sich niet het einddoel. Wij leveren door middel van sport en beweging een bijdrage aan de persoonlijke ontwikkeling van onze deelnemers. In de Sport Care Plus methode is veel aandacht voor de manier waarop gewerkt wordt aan die persoonlijke ontwikkeling. Ook wordt de voortgang op dat gebied bijgehouden met onze evaluatietool, die voor elke deelnemer op drie momenten in een sportproject ingevuld wordt. 

Dus wil jij ook werken aan jezelf? Wil jij je beter voelen en lekkerder in je vel zitten? Schrijf je dan in bij Sport Care Plus!