Sport en bewegen bij ’s Heeren Loo

Bij dagbesteding ’t Skagerrak in Schagen kwam er vanuit de cliënten vraag naar sport en bewegen. Zodoende kwam deze locatie van ’s Heeren Loo bij Sport Care Plus terecht! De eerste twee coaches vanuit ’s Heeren Loo hebben de cursus afgerond en zijn nu aan de slag met sport en bewegen aanbieden binnen de zorgorganisatie!

Dagbesteding ’t Skagerrak

Als je binnenloopt bij ’t Skagerrak voel je je gelijk thuis. Het is een mooie dagbestedingslocatie van ’s Heeren Loo, waar management en dagbesteding op dezelfde plek zitten. Het is een dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking en een afstand tot de arbeidsmarkt. Cliënten kunnen hier vanalles doen, van creatieve producten maken tot het sorteren van tweedehands kinderkleding. 

Maar een aantal cliënten wilden graag sport en bewegen. Zo kwamen ze in contact met Sport Care Plus! Door een aantal van hun eigen medewerkers de basiscursus te laten doen wilden zij meer sport en beweegaanbod creëren binnen ’s Heeren Loo.

De samenwerking

Twee medewerkers van ’s Heeren Loo hebben de cursus afgerond en zijn aan de slag gegaan met een eigen cliënt, met mooie resultaten! Lees hier de verhalen van Ralph en Rick. Na hun positieve ervaring met de cursus is er een volgende cursist aangemeld vanuit ’s Heeren Loo, die ook binnen de organisatie aan de slag wil met sport en bewegen.

Nu er twee coaches zijn opgeleid binnen ’s Heeren Loo gaan ze aan de slag met het aanbieden van de sport en beweeg begeleiding. Momenteel wordt er geïnventariseerd welke cliënten willen gaan sporten, en waar die sportbegeleiding aangeboden kan worden. Sport Care Plus blijft betrokken bij het bieden van ondersteuning bij sportgerelateerde vragen. We houden contact over het gezamenlijk gebruik van sportlocaties en hulpmiddelen. Daarnaast gaat één van de coaches aan de slag met het gebruiken van onze meetinstrumenten.