Tweede pilotcursus

In september gaan wij van start met de tweede pilotcursus! Met de feedback op de eerste pilot hebben wij deze verbeterde versie ontwikkeld. Lees hier verder wat we allemaal aangepast hebben!

Wat was de feedback

Na afronding van de pilotcursus zijn we met alle cursisten gaan zitten om te bespreken hoe zij de cursus ervaren hebben. De feedback die wij ontvingen was grotendeels positief, wat voor ons een enorm compliment was! De cursisten waren erg te spreken over de verschillende invalshoeken van de trainers. Die vulden elkaar goed aan in theoretische en praktijkgerichte kennis. Daarnaast waren ze tevreden over de verhouding tussen de online theorie en de praktijkdagen. 

Maar die positieve feedback betekend niet dat er geen verbeterpunten zijn! Voor alle cursisten was er wel sprake van dat zij de stap naar de praktijk nog lastig vonden. Hoe nu verder? Dat was de vraag. En dat is een erg belangrijke vraag, want het is natuurlijk ons doel dat de cursisten ook echt aan de slag willen en kunnen! Daarom zijn we gaan nadenken over manieren om de stap naar de praktijk soepeler te laten verlopen. 

Wat is er anders

Om die stap naar de praktijk te versoepelen hebben wij op een aantal manieren meer praktijk in de cursus gebracht. 3 manieren op precies te zijn!

  1. Meer praktijkopdrachten in het online gedeelte. In deze praktijkopdrachten gaat de cursist zelf aan de slag met 1) het zoeken van een sporter, 2) het doen van een intakegesprek, 3) het uitvoeren van een fitnesassessment en 4) het opstellen van een trainingschema voor de sporter. De cursisten krijgen uiteraard begeleiding bij en feedback op de uitvoering van de opdrachten. 
  2. Meelopen bij trainingen van Hattrick Zorg. Alle cursisten krijgen de mogelijkheid om mee te kijken en een training te geven bij een sportgroep van Hattrick Zorg. 
  3. Praktijkbegeleidingspakketten, na de cursus kunnen cursisten nog kiezen om in de praktijk begeleiding te krijgen van de trainers van de cursus. Hiervoor worden pakketten aangeboden. 

Wat gaan we allemaal doen

De tweede versie van de cursus bestaat uit 5 online modules, 3 praktijkdagen en 2 avonden meelopen bij een training van Hattrick Zorg. In de online modules zitten opdrachten verwerkt waarbij de cursist zelf al opzoek gaat naar een sporter om mee aan de slag te gaan. Met deze sporter voeren ze een kennismakingsgesprek, doen ze een eerste training en voor deze sporter maken ze een trainingsschema. Bij deze opdrachten wordt de cursist goed begeleid door de trainers van de cursus. Ook worden deze opdrachten gebruikt bij de praktijkdagen de theorie en oefeningen te koppelen aan eigen praktijksituaties.

Dit alles doorloopt een cursist in 9 weken tijd. Aan het einde van de 9 weken leveren zij, als examenonderdeel, een reflectieverslag in over de uitvoering van de bovengenoemde praktijkopdrachten.

Bezoek deze pagina als je meer wilt lezen over de cursus tot Sport Care Plus coach!