Blije mensen op het mobiele sportevenement

Zondag 9 juni heeft het mobiele sportevenement bij Suha Philadelphia en bij Amsta Geldershoofd plaats gevonden. Voorafgaand aan het evenement maakten we ons nog zorgen het weer. Maar gedurende de dag hebben we hier heel veel geluk mee gehad. Sterker nog, het weer was minimaal net zo goed als het verloop van de dag!
Mobiele sportevenement bij SuHa

Zonnige start van mobiele sportevenement bij SuHa

We begonnen de dag bij Suha Philadelphia. Hier heeft Sport Care Plus al eerder een demo evenement georganiseerd. Waardoor de cliënten en de begeleiders op deze locatie ons al kenden. De cliënten ontvingen ons hierdoor vrolijk bij het mobiele sportevenement. De bekende gezichten werden vrolijk begroet. Het enthousiasme spatte van de cliënten af.

Dit warme onthaal bracht ons op de vroege morgen meer dan in de stemming, om van deze dag een onvergetelijke te maken. We begonnen met een voorstel rondje. Een aantal van onze medewerkers waren al bekend bij de cliënten, maar we werden deze dag geholpen door een paar nieuwe gezichten. De cliënten ontvingen de nieuwe gezichten net zo hartelijk. Ze vroegen ons nog net niet de hemden van het lijf.

Ook als was de ontmoeting enorm gezellig, we moesten door met waarvoor wij waren gekomen: een onvergetelijke sportdag creëren. We verdeelden de cliënten in twee groepen. Op deze manier konden we oefeningen beter op de persoonlijke wensen van de cliënten aanpassen. Onder leiding van Paul en Cees werden de cliënten een half uur lang getraind op het gebied van CrossFit. Dit deden zij met spelvormen waaraan iedereen vol energie mee deed.

Fanatiek tijdens cornhole

Terwijl de ene groep bezig was met CrossFit, mocht de andere groep cornhole spelen. Lonneke, Okke en Tavit begeleidde deze groep bij het spannende potje. Deze toppers wisten samen met de cliënten de spanning erin te houden, waardoor de cliënten tijdens het wisselmoment amper wilden stoppen.

Aan al het goede komt een einde dus ook aan de eerste ronde waarna iedereen een gezonde snack aangeboden kreeg vanuit Sport Care Plus en wat te drinken. Want ja zoveel sporten daar krijg je wel trek van. Uiteindelijk mochten de groepen wisselen en sloten we gezellig af met een gezamenlijke dans waardoor iedereen de laatste beetjes energie kwijt kon.

mobiele sportevenement bij SuHa
Mobiele sportevenement bij Geldershoofd

Snel schakelen bij Amsta

Na afscheid te hebben genomen van iedereen trok de Sport Care Plus ploeg door naar Amsta Geldershoofd. Dit was de tweede locatie voor het mobiele sportevenement. Behalve Tavit die een aantal cliënten van andere locaties van Amsta ophaalde, terwijl de rest kennismaakte met de begeleider van Amsta.

Nadat we alles hadden klaargezet kwamen de eerste cliënten die Tavit had meegenomen vrolijk aan. Als ze nog geen zin hadden in het evenement had de rit met Tavit iedereen wel in de stemming gekregen. We begonnen bij Amsta nadat iedereen was aangekomen. Er waren een paar blessures waar het team op locatie snel op moest inspelen maar door de expertise van de groep was dit geen probleem en konden we een totaal ander evenement binnen no time aanbieden waardoor de cliënten amper door hadden dat er iets was veranderd.

Al met al ben ik enorm trots op de twee evenementen die we hebben neergezet. Minimaal net zo trots als dat ik ben op iedereen die meegeholpen heeft met het voorbereiden en uitvoeren van het evenement. We hebben echt wat speciaals neer kunnen zetten en dat is allemaal te danken aan de vrijwilligers en medewerkers van Sport Care Plus.