Maak kennis met ons nieuwe bestuur!

Woensdag 3 april was het eindelijk zover, de nieuwe bestuurders en de Raad van Toezicht zijn aangesteld! Eerder schreven we dat er een nieuw bestuursmodel aan zat te komen, dat is nu een feit. In dit artikel vertellen we je wat dat inhoudt en stellen we het nieuwe bestuur aan jullie voor. Het nieuwe bestuur bestaat uit bekende gezichten, maar met nieuwe titels.

De juiste organisatiestructuur kiezen

Sport Care Plus is een organisatie die sportzorg levert maar.. we geven ook een cursus. Dat betekend dat we zowel werken in de zorgsector als in particulier onderwijs. Om die reden is het zoeken geweest naar de juiste organisatiestructuur. Die hebben we nu gevonden! 

Dit betekend wel dat we een organisatorische verandering ondergaan. We gaan van een stichting met een bestuursmodel, naar een stichting met een raad-van-toezichtmodel. In het raad-van-toezichtmodel zijn de bestuurders verantwoordelijk voor het dagelijks reilen en zeilen. Naast het bestuur staat de raad van toezicht, die controleert en adviseert het bestuur.

De bestuurders

De bestuurders van een stichting houden zich bezig met de dagelijkse werkzaamheden. Ze zorgen ervoor dat de stichting als organisatie goed draait. We zijn een kleine stichting en dat betekend dat we met een klein team veel verschillende taken uitvoeren. Dat maakt het werk ontzettend leuk en divers! De dagtaken verschillen van sporten met de doelgroepen, tot werven van nieuwe klanten, aansturen van de sportzorgcoaches, onderhandelen met nieuwe samenwerkingspartijen of het schrijven van dit soort artikelen.

Tineke

Tineke heeft bakken met kennis van zowel de sportsector, de zorgsector en het maatschappelijk veld. Daarnaast heeft ze echt hart voor de doelgroepen. Ze gelooft absoluut dat sport en bewegen de sleutel is tot een gezonder en gelukkiger leven. Als bestuurder doet Tineke van alles, van schrijven van content, tot klantcontact onderhouden en sporten met de doelgroepen.

Linda

De generalist van Sport Care Plus. Linda is medisch antropoloog en raakte betrokken bij de organisatie om onderzoek te doen voor het ontwikkelen van de sportzorgmethode. Vervolgens is ze aan boord gebleven als manusje van alles. Ze sport met de doelgroepen, onderhoudt de website, en heeft het geluk de administratie te mogen doen.

Raad van Toezicht

In het nieuwe bestuursmodel worden de bestuurders gecontroleerd en geadviseerd door de Raad van Toezicht (RvT). Een stichting heeft een maatschappelijk doel waaraan ze werkt, hiervoor stelt ze plannen op en maakt ze een begroting. Het is aan de RvT om de bestuurders hierop te controleren. Wanneer een bestuurder niet goed functioneert kan de RvT deze bestuurder hierop aanspreken of zelfs ontslaan. Het is ook de RvT die het bestuur aanstelt. Dit zorgt ervoor dat een stichting goed blijft functioneren.

Carel

Carel is AI adviseur en studeert momenteel bij MIT om nog dieper in de AI materie te duiken. Daarnaast is hij sociaal ondernemer en fanatiek sporter. Zo is hij onder andere medeoprichter van Geef Onderwijs, een startup op het gebied van fundraisen voor scholen, sociale cohesie en participatie. 

Rem

Docent van de HvA en opleidingscoördinator van Sport Management en Ondernemen. Rem geeft verschillende vakken zoals economie, ondernemen en financieel management. Hiernaast organiseert Rem vanuit zijn organisatie, Albatros, sportactiviteiten voor teambuilding.

Jelle

Jelle is Wim Hof coach, geeft running therapie en heeft de ALO gedaan. Naast zijn werk bij een energiebedrijf heeft hij zijn eigen onderneming waarmee hij workshops en cursussen aanbiedt, waarin mensen door middel van sport, bewegen en ademhalen werken aan hun gezondheid.