Sportieve nieuwjaarsborrel als start 2024!

Op zondag 28 januari startten we het nieuwe jaar goed. We organiseerden een sportieve nieuwjaarsborrel. Alle betrokkenen bij Sport Care Plus waren welkom. Bij Crossfit Castricum konden zij deelnemen aan een training. Hierna volgde een borrel met diploma uitreiking.

Crossfit training

We begonnen de middag met een Crossfit training van Paul Bruggeling. Paul heeft in het najaar de cursus bij ons afgerond. Daarnaast heeft hij met een prachtig sponsorevenement geld opgehaald. Met dit bedrag laat hij meer trainers de cursus doen. Een mooie samenwerking dus! En een goede reden om de borrel bij hem te organiseren. Hij verzorgde ook de training voor ons.

Paul begon de training met een korte introductie. Niet iedereen is natuurlijk bekend met Crossfit. Hij legde ons uit wat Crossfit inhoudt en hoe de training eruit zou gaan zien. Hierop volgde een warming-up, en een techniek training. We sloten af met een circuittraining, dit is waar Crossfit om bekend staat!

Wat moesten we doen in dat circuit? In teams van twee moesten we elkaar afwisselen tussen roeien en drie oefeningen:

  • 5 burpee box jumps
  • 10 toes to bar
  • 15 dumbbell snatches

In 20 minuten moesten we dit circuit zo vaak mogelijk doorlopen, én zoveel mogelijk kilometers roeien. Iedereen deed fanatiek mee, de teams waren goed aan elkaar gewaagd!

Bedanken bestuur

In 2021 is Stichting Sport Care Plus opgericht. Toen der tijd traden een aantal mensen toe als leden van dit bestuur: Carel Kuijper, Ron Hof, Kim Groen, Dennis Gerkis en Rem Pronk.

Als dagbesteding hebben wij een verandering van bestuur moeten ondergaan. Om die reden hebben Kim, Dennis en Ron besloten om af te treden als bestuursleden. Carel en Rem blijven wel betrokken bij het bestuur. Deze zondag hebben we de bestuursleden bedankt voor hun inzet de afgelopen jaren.

Diploma uitreiking

Een belangrijk onderdeel van de nieuwjaarsborrel was het uitreiken van de diploma’s van de cursus van 2023! Drie cursisten hebben de cursus afgerond. Ze hebben alle drie hele mooie en verschillende vaardigheden laten zien tijden de cursus en de examens.

Alle drie lieten ze de goede kwaliteiten zien die belangrijk zijn voor een sportzorgcoach; sportief, motiverend en bovenal begripvol! We verwachten dat ze ontzettend goede coaches gaan zijn in de praktijk.

Lijkt het jou nou leuk om ook met één van onze coaches te gaan trainen? Dat kan! Neem contact met ons op en we brengen je in contact.